Не розмазувати гроші по асфальту: В облраді визначились, які дороги ремонтуватимуть


Сьогодні, 3 травня відбулось засідання бюджетної комісії обласної ради на якому серед іншого розглянули питання про розподіл коштів на будівництво доріг до 2020 року.

За словами директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації Назарія Іваніва, цьогоріч на будівництво та ремонт доріг в області передбачено 31 млн. грн.

«Ми опрацювали пропозиції від депутатів, сільських голів і склали таблицю. Намагалися врахувати всі пропозиції», - каже Назарій Іванів.

Загалом на кожен район передбачено по 2 мільйони гривень і по мільйону на міста обласного значення. Ці кошти місцева влада мала розподілити на об'єкти. 

"На превеликий жаль тільки деякі райони сконцентрували свою роботу на двох напрямках, а решту хотіли розкидати кошти на 5-6 об'єктів по 100 тисяч. Це марна трата грошей, адже за таку суму якісно дорогу не відремонтуєш. Треба концентрувати ресурси, а не розмазувати гроші по асфальту», - переконаний голова облради Олександр Сич.

Члени бюджетної комісії розглянули пооб'єктний розподіл по кожному району окремо. В деяких районах влада пообіцяла дати співфінансування на об'єкти, щоб зробити кілька доріг.