Не сесіями єдиними: Хто з прикарпатських депутатів "відзначився" за рік роботи


У грудні минулого року 84 новобраних депутата Івано-Франківської обласної ради зібрались на перше засідання.

Як працювалось обласним обранцям  сьомого скликання під час минулої сесії прозвітував голова обласної ради Олександр Сич.

За словами очільника, з початку каденції обласної ради відбулося десять сесій, провели 13 пленарних засідань, та 155 засідань постійних комісій. Зокрема, депутати провели засідання, присвячене сільському господарству на Коломийщині та сесію, присвячену проблемам лісового господарства на Долинщині. Також з початку каденції депутатський корпус прийняв 325 рішень, 32 звернення до центральних органів державної влади, схвалив 26 регіональних програм. 

Треба зазначити, деякі депутати відзначились не надто хорошими вчинками. Кореспондент Бліц-Інфо згадав найскандальніші події за участі депутатів облради за минулий рік.

"Євроінтегратор" Василь Гладун і патрульні

Депутат від "Батьківщини" Василь Гладун за рік діяльності в облраді прославився п'яним скандалом з патрульними поліцейськими. До слова, він попався копам аж тричі. І якщо перші зупинки стосувались неправильної зупинки та розмови по телефону за кермом, то втретє обранець сів за кермо нетверезим. Мало того, він ще й погрожував полісменам за зупинку, то обіцяючи визвати шефа поліції на сесію, то грозився "наказати інспектора", то намагався "все порішати" у телефонній розмові з очільником поліції Дмитром Міхальцем. Словом, всіма можливими способами намагався залякати поліціянтів, аби уникнути відповідальності і не платити штраф. Втім, це не допомогло. А після розголосу в ЗМІ, депутат Гладун посмирнішав і навіть перепросив копів за свою поведінку.

До слова, депутат облради Василь Гладун також є заступником голови комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму.

"Викривальниця корупціонерів" Ольга Галабала

Депутат від "Волі" Ольга Галабала свою діяльність в обласній раді розпочала дуже активно. Її часто згадують у ЗМІ, адже обраниця полюблять робити голосні заяви як із зали засідань, так із екранів телевізорів. Та схоже, далі слів справа не йде. До прикладу, нещодавно під час одного із ефірів, а потім і на сесії Галабала звинувачувала у корупції своїх колег. Тоді вона запевнила, що має докази і обов'язково передасть їх правоохоронцям. Втім, через кілька місяців виявилось, що депутат так і не звернулась до жодних правоохоронних органів. До слова, саме через постійні звинувачення у сторону колег, Галабала позбулась посади заступника голови облради.  Депутати висловили їй недовіру вже через три місяці після призначення. 

Слід зауважити, Ольга Галабала засвітилась у ще одному скандалі. Як тільки всівшись у крісло заступниці голови, "волівка" вирішила з розмахом зробити ремонт у своєму кабінеті: перефарбувати стіни, посетелити ламінат на паркет, встановити нові двері та 25 розеток, змінити світильники, частину меблів позбутись, а частину – відреставрувати. До всього ще й вирішила поставити у кабінеті диван «для релаксації». А допомагати ідеями навіть приїжджав дизайнер з Києва. Втім, після запитів про вартість таких забаганок та уваги преси ремонт вирішили провести значно біднішим. Пізніше ж Галабала заявила, що ремонт у її кабінеті робили волонтери.

"Мистецтвознавець" Василь Скрипничук

Колишній голова обласної ради, депутат від ВО "Свобода" Василь Скрипничук у році, що минає запам'ятався неадекватною реакцією на інсталяцію "Вапно". Доволі незвичний мистецький арт-об'єкт у рамках міжнародного мистецького фестивалю "Porto Franko Gogol Fest", що розмістили в холі облради, шокував депутата. У підсумку між ним та художником Юрієм Бакаєм виник конфлікт.  Завершилось все тим, що Василь Скрипничук пообіцяв піти з посади керуючого справами облради. І таки пішов.

Кнопкодав Остап Дзеса

Голова фракції БПП "Солідарність" Остап Дзеса на першому ж засіданні з електронною системою "ВІЧЕ" "засвітився" за ганебним заняттям - кнопкодавством. Треба зауважити. осоромися депутат за доволі дрібного питання. Сесія в той час розглядали питання про виконання однієї з обласних програм яке є доволі формальними. Втім Дзеса вирішив проголосувати не тільки за себе, а за сусіда Левковича, якого на цей час не було.