НЕ ВІРТЕ ДАНАЙЦЯМ!


Шановні франківці, і не ведіться на красиві слова про любов до вашого міста від новоприбулих донбасівців, а перевіряйте цю любов їхніми конкретними справами.

Надумала поділитися у Фейсбук-групі "ФРАНКІВЧАНИ" деякими своїми міркуваннями. До липня 2014 року Луганськ, Донецьк і прилеглі до них міста вже були окуповані ФСБешними спецслужбами і їхніми озброєними маріонетками з місцевих маргіналів. Менти склали списки з тутешніх українських патріотів, і вже з травня їх стали заарештовували – одних тут же вбивали, а інших кидали «на підвал».
Тому той, хто називає себе українським патріотом і при цьому не виїхав з окупованого Донбасу на українську територію до липня 2014 року, насправді не може бути патріотом апріорі. ЛНР-ДНРівська братія, як відомо, не панькається зі своїми ідейними ворогами.
Цілком зрозуміло, чому не можуть бути українськими патріотами і ті, хто виїхав з окупованого Донбасу в Росію або в Крим.
Доля ж ФСБешної агентури, якою був нашпигований Донбас і яка до окупації рядилася в патріотичні шати, різна: одних «контора» залишила на місці доносити навіть на симпатиків України, а інших відрядила на українську територію – для підготовки ґрунту для подальшої окупації України.
Так, знаю одну супер-патріотку-у-вишиванці з Донецька, яка й досі сидить у столиці ДНР і бреше, що займається там «підривною діяльністю», пояснюючи при цьому свою неможливість виїхати звідти легендою про необхідність ходити на свою квартиру, аби… годувати двох улюбленців-котів.
Ще один супер-патріот-у-вишиванці з Луганська перемістився в Київ, і навіть планував там отримати звання Героя України (усі телеканали його для цього відповідним чином пропіарили), але був вчасно мною публічно розвінчаний у своїх неіснуючих подвигах і псевдоув’язненні в ЛНРівському підвалі. Мабуть, саме це розвінчання завадило йому стати Героєм, хоча представлення на його нагородження від губернатора Москаля вже було на столі в Порошенка.
Шановне товариство! Думаєте, в Івано-Франківську немає таких кадрів серед «внутрішньо переміщених осіб»? Нещодавно в нашій групі ми чули про любов до нашого міста від однієї переселенки з Донбасу, яка, між тим, їхала у Франківськ чомусь через окупований Крим…
Знаю ще про одного такого свого землячка – латентного українофоба, який дуже успішно тут прилаштувався. Чому саме в Івано-Франківську він опинився, а не в Криму чи Росії, де ментально мав би бути? Він каже, що дуже любить файне місто Івано-Франківськ. Та й він після Донбасу пожив спочатку чомусь у Києві, а зовсім не в місті своєї любові.
Совпаденіє? Не думав! Швидше за все, саме «контора» вклала в їхні вуста цю дуже популярну легенду, аби вони сподобались та увійшли в довіру місцевим мешканцям.
Так що будьте пильними, шановні франківці, і не ведіться на красиві слова про любов до вашого міста від новоприбулих донбасівців, а перевіряйте цю любов їхніми конкретними справами.