Не всі прикарпатські забудівельники сплачують пайову участь


Сьогодні, 7 лютого в Івано-Франківську засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Серед іншого, депутати розглянули питання про стан дотримання законодавства України при здійсненні будівельних робіт на території області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами голови комісії Тараса Виноградника, 4% коштів від пайового житлового будівництва повинні передаватися у органи місцевого самоврядування.

Однак обласний бюджет не до кінця може фінансувати інженерно-інфраструктурні об’єкти. Адже наразі не всі міста та села області прийняли відповідне положення. Через це бюджети всіх рівнів недоотримали більше 1,5 мільярди гривень.

У серпні в цій галузі було зареєстровано 12 кримінальних проваджень, однак наразі не відомо на якій стадії вони перебувають.

Представник Держархбудконтролю в області пояснив, що забудовник повинен сплатити пайову участь це перед початком будівництва в обов’язковому порядку.

Представник ДАБІ в Івано-Франківську Олег Семків зауважив, що в місті прийняли відповідне положення тож міський бюджет отримує дані кошти.

У підсумку комісія вирішила звернутися до головного прокурора області Олександра Стратюка, щодо неналежної роботи прокуратури та взяти питання на особистий контроль.