"Не знаєш русскій - іді і учі, нацианаліст": Провідниця потяга нагрубіянила пасажиру


Неприємна подія трапилася 21 липня в потязі номер 134 Миколаїв - Івано-Франківськ.

Про обурливий інцидент обурений Ярослав Попович повідомив у соцмережі. За словами чоловіка, поїзд обслуговує одеська бригада провідників.

"Провідник Вакулік Ніна Олександрівна (на фото) звертається до мене російською: "Ваш білєтік і дакумєнти". Прошу її обслуговувати мене українською. Вона реагує агресивно: "Кто такоє сказал, што я далжна абслуживать на украінском? Украінскава язика я нє знаю, учіть нє буду, буду абслуживать на русском. Не знаєш русскій - іді і учі, нацианаліст", - цитує провідницю Попович.

Вражений таким відношенням провідниці чоловік звернувся до начальника поїзда. Він запевнив пасажира, що така поведінка провідника неприпустима

"Україномовних пасажирів ми повинні обслуговувати українською, проводимо відповідні інструктажі. Якщо вона не знає української, то працювати провідником більше не буде, переведемо її у ДЕПО. Крім того, обов'язково проведемо роботу з усіма нашими провідниками", - сказав начальник потяга.

Разом з начальником потяга Ярослав Попович пішов до провідниці.

"Начальник запитує: "Що це за історії: обслуговуєте російською і кажете "иди и учи русскій"? Україномовних пасажирів ви повинні обслуговувати українською!" Провідник ще раз наголошує на тому, що української мови не знає. Начальник: "Тоді переведемо вас на іншу посаду, поки не вивчите мову", підсумував інцидент чоловік.