Негода показала слабкі місця: У Франківську мінятимуть колектори


Через сильний дощ, минулої неділі більша половина міста була залита водою.

Негода наробила багато лиха, тож в міській раді пообіцяли компенсацію тим, хто найбільше постраждав. Проте за словами міського голови станом на сьогодні, тільки 6 людей звернулось з заявами на компенсацію.

Про це Руслан Марцінків сказав під час оперативної наради, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Недільна негода показала слабкі місця в міському водовідведенні та дощових колекторах. Михайло Смушак і Водоекотехпром, подайте пропозиції на короткострокову і довгострокову перспективу, щодо заміни колекторів. Окрім того, треба виділити додаткові кошти на прочищення колекторів, щоб в майбутньому бути більш готовими до сильних дощів",- доручив мер.

Що ж стосується заяв на відшкодування збитків, то голова пообіцяв, що комісія оцінить втрати і тоді на виконавчому комітеті виділять відповідну матеріальну допомогу. Також Марцінків дав доручення сконцентрувати фінанси для можливих нових заяв.

У свою чергу заступник місьуого голови Олексій Кайда наголосив усім керівникам комунальних підприємств, що на сьогодні і завтра знову передали штормове попередження.

"Недільна ситуація може повторитись вже сьогодні ввечері, тож щоб всі були на робочих місцях і негайно реагували", - звернувся заступник.

Також Руслан Марцінків поцікавився в УКБ, що вони планують робити з проваллям на Ушинського, де стара австрійська бруківка пішла під землю. На це очільник УКБ запевнив, що там ремонтні роботи вже розпочали.