Негода в Україні знеструмила майже 300 населених пунктів


Внаслідок ускладнення погодних умов з 14 по 15 червня в Україні знеструмлено 295 населених пунктів.

Про це повідомляє ДержНС, пише Вголос.

Як йдеться у повідомленні, внаслідок граду, гроз та поривів вітру через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 295 населених пунктів у 4 областях, а саме: Київській – 173 н.п., Вінницькій – 72 н.п., Житомирській – 31 н.п., Черкаській – 19 н.п. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

У Василькові Київської області, за попередніми даними, пошкоджено покрівлі 8 будівель, з них 2 п'ятиповерхові житлові будинки та їдальня дитячого садка. У смт Глеваха Васильківського району внаслідок падіння гілки дерева травмовано 1 особу 1992 року народження, яку у стані середньої важкості госпіталізовано.

Нагадаємо, у ніч на 15 червня Київ накрило потужною зливою з грозою. Сильний дощ у Києві розпочався приблизно о 21:30 і тривав трохи більше години. Початок зливи супроводжували шквальні пориви вітру і грози. 

 Унаслідок складних погодних умов Міжнародний аеропорт «Київ» ім. Сікорського (Жуляни) закрили до 01.00 15 червня через аварію літака Bravo Airways під час посадки.

Також літак Boeing 767-300ER рейсу Київ-Тель-Авів, який вилетів ввечері з аеропорту «Бориспіль», через складні погодні умови відключив двигун та повернувся до аеропорту. Виліт рейсу перенесли на три години. Ніхто не постраждав.