Нелегальні мігранти загрожують держбезпеці України, - МВС


Збільшення притоку нелегальних мігрантів до України стає загрозою для державної безпеки країни.

Про це повідомив 15 серпня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на тактико-спеціальних навчаннях у Чернігівській області, пише Вголос.

«Масовий притік нелегальних мігрантів є критичним», ‑ цитує його прес-служба МВС.

За словами Ярового, лише протягом 2 тижнів на території України було виявлено 1167 нелегальних мігрантів.

«Відносно більшості з них прийняте рішення про примусове видворення з України», ‑ додав він.

Директор департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства Державної міграційної служби Наталія Науменко повідомила, що у ДМС надії на зменшення нелегальної міграції немає.

«Керівництво Державної міграційної служби розробляє план надзвичайних дій на випадок масового входу в Україну нелегальних мігрантів. Цей план буде найближчим часом представлений керівництву МВС», ‑ зазначила вона.

За словами голови Національної поліції Сергія Князєва, для протидії нелегальній міграції до патрулювання прикордонних територій залучатимуться поліцейські.

Перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк зауважив, що лише за минулу добу на державному кордоні затримали 2 організовані групи нелегалів загальною кількістю 7 осіб.

Серватюк також повідомив, що Росія порушує міжнародні договори про реадмісію, оскільки не приймає нелегальних мігрантів, що прибувають з їхньої країни.

За даними МВС, у чернігівському пункті тимчасового утримування нелегалів, що розрахований на 208 осіб, наразі знаходиться 223 іноземці з різних країн світу.