Неповнолітній прикарпатець вкрав у знайомого банківську картку


Нещодавно за допомогою до місцевих правоохоронців звернувся 44-річний житель Бурштина, який повідомив, що наприкінці жовтня минулого року, невідомий викрав його банківську карту, звідки в подальшому були зняті гроші в сумі 5 тис. 700 гривень.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу причетну до вказаного злочину. Ним виявився 16-річний юнак. Як з’ясували, потерпілий з підозрюваним були на спільному відпочинку в одному із місцевих магазинів. Коли заявник на декілька хвилин відволікся, зловмисник викрав з кишені куртки його банківську карту, а в подальшому зняв гроші.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчиненого злочину передбаченого ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті злодієві загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Проводиться слідство.

Сектор комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області