Нетолерантно? Відома франківка почула образи на прохання говорити українською


Працівники телеканала ІСТV звинуватили відому франківчанку, акторку Ірму Вітовську-Ванц в нетолерантності. А все через прохання спілкуватися з нею українською мовою.

Про це Ірма Вітовська-Ванц розповіла на своїй сторінці в Facebook. 

"Зранку мені зателефонували з каналу ICTV (каналу, з яким мене довго і плідно пов'язував певний період доброї співпраці та емоційно склалися теплі спогади і про команду, і про проект, і про канал загалом) і звернулись до мене з проханням дати коментар до програми, присвяченої, тут увага – Дню Незалежності України! При цьому звернулись грамотною російською мовою", - написала акторка.

Натомість франківчанка попросила розмовляти з нею державною мовою. Та у відповідь почула у свій бік зверхній докір в нетолерантності.

"Мало того, на отриману інформацію від мене про майбутнє моє перебування за межами країни, у мене саркастично поцікавились рівнем моєї англійської. І це, нагадую, телефонували мені. Телефонували з метою отримати від мене певну інформацію. Вам не здається, що якось абсурдно і цинічно, враховуючи війну, звертатись російською з приводу Дня Незалежності України та звинувачувати в нетолерантності людину, яка говорить державною мовою. Про неповагу та етичну складову до мене я промовчу...", - написала Ірма Вітовська-Ванц.

До теми: Відома франківчанка Ірма Вітовська: Ми весь час чекаємо, що буде гірше. Але буде краще!