Невідомі біля школи запропонували підвезти франківського школяра. Батьки схвильовані


У Франківську батьки хвилються через інформацію про чоловіків, які чіплялись до 10-річного хлопчика. Інцидент трапився напередодні, 22 травня близько 14-ї біля 23-ї школи.

Про це мама хлопчика Галина Григораш написала в мережі, із закликом до батьків застерегти дітей. Цей допис вже поширили майже три з половиною тисячі осіб, люди хвилюються та закликають повідомити про випадок поліцію. 

Як розповіла у коментарі кореспондентці Бліц-Інфо Галина Григораш, син злякався уваги незнайомців, втік назад до школи і подзвонив до неї. 

"Я одразу приїхала та зателефонувала на 102 і повідомила про цей випадок. Мене ввічливо розпитали деталі та запевнили, що через кілька хвилин приїде патрульна поліція і я зможу написати заяву. Проте ніхто не приїхав, а тільки подзвонила жінка-поліцейський. Теж розпитала, зокрема, чи запам'ятала дитина номер машини. Оскільки номер дитина не бачила, бо втікав, то вони не приїхали. Наприкінці сказали детальніше розпитати ще дитину. Я попросила їх, що хоча б попатрулювали кілька днів біля школи, але... без відповіді. На цьому наша розмова закінчилася. Сьогодні я повідомила директора 23 школи. Він відразу зреагував, провів бесіди з вчителями та учнями. Сказав, що зв'яжеться з поліцією", - зазначила мама школяра.

У прес-службі патрульної поліції Бліц-Інфо інформацію про такий виклик підтвердили. Втім, зазначають, що встановити особу невідомих наразі нереально.

"Хлопчик стояв на перехресті вулиць Мазепи-Гурака, аби перейти дорогу на світлофорі. В той час біля нього зупинився автомобіль і невідомий запропонував його підвести. Дитина злякалась і втекла в школу. Мама приїхала за ним з Лисця і тоді повідомила на 102. Тобто, минуло не менше, аніж півгодини. Хлопчик зміг пригадати лише, що автомобіль був зеленого кольору. Ані номерів, ані марки він не запам'ятав, бо злякався. Патрульні розмовляли з мамою, інформацію взяли до відома і посилили патрулювання у районі у період, коли діти повертаються зі школи. Водночас закликаємо дітей бути обережними та не спілкуватись з незнайомцями", - зазначає офіцер поліції Олександра Бабецька.

У школі №23 про цей інцидент також вже знають. Заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Турій підкреслила, що після звернення мами, вчителі застерегли дітей щодо спілкування з незнайомцями.