Незабаром у Франківську відкриється режисерська майстерня


Сьогодні головний режисер франківського драмтеатру Ростислав Держипільський представив своє нове дітище "Франківську режисерську майстерню".

Оскільки в Івано-Франківську театр активно розвивається і молоді актори та режисери прагнуть до самореалізації, Ростислав Держипільський вирішив створити на базі театру "експериментальну сцену".

Режисер переконаний, що молодь має що сказати, вона не боїться труднощів і вільна від стереотипів. Саме на таких сміливців і розрахований новий проект.

Проте двері"режисерської майстерні" відчинені не тільки для акторів і режисерів, а й загалом для людей які готові представити комісії цікаві експлікації та ідеї.

Окрім постановок, в рамках майстерні проводитимуться зустрічі з відомими особистостями кіно та театру, майстер-класи, лекції, форуми тощо.

"Створення нашої майстерні продиктувало саме життя. У нашому місті активно бурлить театральне життя. І ми дійшли до тієї межі коли наші актори готові ставити свої вистави. Це можуть бути не тільки актори чи режисери з нашого театру. Ми готові розглянути всі ідеї від колег з інших міст"- пояснив Держипільський.

Також керівник театру анонсував, що в рамках цього театрального сезону будуть представлені як мінімум чотири вистави з режисерської майстерні.

Вже 19 листопада в драмтеатрі представлять першу виставу "Убити Кароля".

За словами одного з керівників проекту Олексія Гнатковського, він планує поставити Ремарка "На західному фронті без змін". Також актор зауважив що в Україні немає державної програми реабілітації ветеранів АТО і війна триває не перший рік, саме тому він хоче поставити саме цю виставу.

Режисером ще однієї вистави виступить молодий актор і режисер Олексій Лейбюк. Він поставить інсценізацію діснеївської казки "Красуня і Чудовисько".

Ростислав Держипільський переконаний що чим більше людей долучаться до цього проекту, тим цікавіше буде.