Незабаром в Івано-Франківську запрацює перша котельня без персоналу


Реконструкція та модернізація котельні, що на вулиці Військових Ветеранів 8А виконується в рамках проекту № 39004 співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

Як ми вже інформували раніше тут встановлено 4 сучасні водогрійні жаротрубні котли потужністю 2 МВт кожний. Реконструкція котельні передбачає повну автоматизацію та диспетчеризацію котельні, заміну насосного та іншого котельного обладнання на нове енергозберігаюче та енергоефективне, встановлення сучасного пункту хімічної підготовки води, тощо.

Ці заходи спрямовані на застосування європейської технології італійської фірми «RIELLO», що дозволить скоротити споживання природного газу на 13-15% і електроенергії на 12-16%. Модернізована котельня працюватиме без додаткового персоналу.

Нині в котельній виконуються пуско-налагоджувальні роботи систем автоматизації та підтримки параметрів робочого режиму на всіх чотирьох котлах. Після завершення цих робіт фахівці виробника здійснюватимуть запуск усього комплексу котельного обладнання у тестовому режимі протягом 72 годин.

Виробник дає три роки гарантії на все устаткування та забезпечує технічне обслуговування. Мінімальний термін експлуатації нового обладнання котельні – 20 років.

Ця котельня обслуговує централізованим теплопостачанням такі вулиці: Грюнвальдську, Гарбарську а також частину вулиці Галицької та Василіянок. Серед споживачів 820 квартир у 20 житлових будинках, 2 гуртожитки, 33 об’єкти госпрозрахункових організацій, 11 об’єктів, що фінансуються з міського бюджету, 5 – з держбюджету і Стоматологічна поліклініка на вул. Тарнавського, що фінансується з обласного бюджету.