Ні мопса, ні огорожі. Дві прикарпатки потрапили до рук інтернет-шахраїв


Заяви про шахрайство в мережі Інтернет до прикарпатських поліцейських надходять майже щодня. Поліція вкотре застерігає жителів Івано-Франківщини від ошуканців, що вчиняють від імені банківських та фінансових працівників, псевдо поліцейських або ж при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет.

Так, у двох вчорашніх випадках схема ошуканства пов’язана із обманом під час продажу товарів через Інтернет-сайти.

Спосіб шахрайства доволі відомий, однак дієвий і досі: телефонний дзвінок, домовленість про покупку і отримання грошей на картку. Покупці справно перевели кошти на банківський рахунок, однак продавець пропав разом з товаром. Його номер не відповідав, а згодом і зовсім зник з мережі.

У результаті, замість отримання бажаної собаки породи "Мопс", 36-річна франківчанка позбулася 2 200 гривень, а мешканка м.Галич збагатила шахрая на 1000 гривень, а листовий металопрокат для огорожі так і не отримала.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Торгуючи чи купуючи у мережі, будьте особливо пильними! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром, тому підтвердити його наявність не мають можливості. Купуйте товар за готівку та наживо спілкуйтеся з продавцями. Можливо заплатите дорожче, однак таки придбаєте необхідне.

СК ГУНП в Івано-Франківській області.