Ніч в зоні АТО: диверсії терористів на дронах та обстріли Мар’їнки


Ситуація в зоні АТО впродовж п’ятниці, 29 квітня, зберігалась складною. Російські найманці 40 разів обстріляли позиції Збройних сил України, також терористи активізували розвідувальні вильоти своїх БПЛ.

Однією з самих проблемних ділянок на фронті залишається Мар’їнка, де терористи 15 разів відкривали вогонь по опорним пунктам ЗС, застосувавши міномети 82 мм та гранатомети і стрілецьку зброю.

З окупованого представниками незаконних збройних формувань Донецьку протягом п’ятниці були обстріляні околиці Авдіївки, Красногорівки, Невельське, де вони застосували гранатомети та міномети 82 мм та 120 мм. В той же час з зайнятої терористами Горлівки з 82-мм мінометів був обстріляний н. п. Зайцево.

Також під вогонь бойовиків потрапили населені пункти на Маріупольській ділянці: околиці Лебединського, Талаківки.

В ніч на суботу противник активізував розвідувальні польоти безпілотників. Було зафіксовано два таких вильота, один з яких виявився повітряним диверсантом, зазначили в Штабі. БПЛ терористів, пролітаючи над підконтрольними ЗСУ територіями біля Лозуватського, скидав вибухові пристрої.

Напередодні колишній представник України в Мінській групі Роман Безсмертний, який покинув переговорний процес, виступив з заявою щодо недоцільності та небезпеці проведення виборів на окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.