Німеччина визнала "третю стать"


"Третю стать" нарівні із чоловічою та жіночою визнав Конституційний суд Німеччини. Він зобов'язав парламентарів внести відповідні правки до законодавства.

Вказувати її у свідоцтвах про народження та інших документах почнуть наприкінці 2018 року, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Independent.

Федеральний конституційний суд прийняв рішення про "третю стать", аби "позитивним чином позначити" людей, котрі мають риси інтерсексуальності". Це особи, котрі народилися із відмінними від звичайних людей хромосомами, роботою статевих залоз, будовою статевих органів тощо, через що мають риси чоловіків та жінок одночасно. Раніше такі люди залишали графу "стать" пустою і їхня стать вважалася "невизначеною".

Питання постало на законодавчому рівні, коли один із громадян із інтерсексуальністю подав до суду, вимагаючи, щоб стать, зазначену при народженні, змінили в документах на "інтер" або "інша".

Громадянину відмовили, пояснивши, що його вимога не відповідає конституції країни: відповідно до діючого законодавства, можливі лише два варіанти у документах - "чоловіча" або "жіноча" стать.

Після того справа дійшла до конституційного суду і там визначили, що такий порядок порушує право на приватне життя та є дискримінацією.

Німецький парламент - Бундестаг - має внести зміни до законодавства до 31 грудня 2018-го.