Нова Сажина призупинила співпрацю з прикарпатським містом через героїзацію Бандери


Міська рада Нова-Сажина на Підкарпатті призупинила співпрацю з містом-побратимом Долиною в Україні після того, як його міська рада дала Бандері звання почесного громадянина міста. Якщо такий стан справ не зміниться, Рада повіту оголосить про припинення угоди про співпрацю.

Місто Нова Сажина Підкарпатська вирішила призупинити співпрацю з партнером Долиною в Україні після того, як влада там дала звання почесного громадянина Степана Бандери, відповідального за геноцид на Волині і Східній Галичині. Рада Місця в Нова Сажина в заяві від 26 вересня визначила, що це суперечить духу угоди про партнерство, пише польське видання kresy.pl.

У заяві наголошується, що "в разі продовження статус-кво", Рада вважає за доцільне призупинення співпраці, і в майбутньому припинення угоди про співпрацю.

Радники пояснили під час зустрічі, що "коли влада міста-партнера возвеличує на п'єдесталах людину, відповідальну за загибель багатьох тисяч наших співгромадян, ми не можемо цього прийняти." Вони відзначили, що партнерство має базуватися на повазі по відношенню до партнера. Було також підкреслено, що заява поширюється виключно на поведінку міської влади Долини, а не на людей. - Це реакція на поведінку міської влади Долини - сказав радник Яцек Войдаловіч.

Заява була прийнята одноголосно радниками.