Нові дитсадки і поліклініки Франківська будуть у багатоповерхівках


Сьогодні, 4 жовтня відбувається засідання містобудівної ради стосовно пропонованих змін до Генплану.

За словами представниці Київського Діпромісто, площа Франківська замала для такої кількості населення. Зокрема, 85% території міста вже забудовано.

Фахівчиня пояснює, що Генплани сіл міської ради і села Тисменицького району сильно обмежили Франківськ. Тож місто змушене розвиватися тільки у своїх межах.

"Це викликає певні проблеми: мала кількість вільних територій під будівництво, недостачу зелених насаджень, (5,5 м2 на одного мешканця, тоді як за правилами має бути 8 м2).  Враховуючи, що за запланований період населення міста збільшиться на 15,7 тисяч осіб, виникне проблема з дитсадками, школами і поліклініками. Якщо зараз ДНЗ забезпечують 63,5 % від потреби, то з перспективою цей відсоток буде збільшуватись. Для будівництва нових закладів ми винайшли всього 13 ділянок. Це недостатньо і як вирішення передбачається розміщувати дитсадки в багатоквартирних будинках. Те ж саме з поліклініками",- пояснює представниця Діпромісто.

Також за її словами в новому Генплану передбачається збільшення зеленої зони навколо озера, розширення території кладовища в Дем'яновому лазу та Чукалівці і будівництво 6 пожежних ДЕПО.