Нові подробиці затримання міліціонера із наркотиками: підозрюваний – капітан міліції, повернувся із АТО


У п’ятницю, 22 травня, працівники Служби безпеки України затримали в Івано-Франківську працівника міліції, у якого знайшли 10 кг марихуани та зброю.

Про це повідомило джерело у правоохоронних органах. Інформацію щодо затримання міліціонера “Репортеру” підтвердили в СБУ.

“Затриманий – капітан міліції, заступник начальника гаража, тобто господарської частини, – сказав Іван Цвіль, прес-секретар управління СБУ в Івано-Франківській області. – У нього вилучили боєприпаси, зокрема, патрони, а також наркотики. Наразі проводять обшуки”.

Як повідомив Іван Цвіль, у працівника обласного управління міліції вилучили кущі коноплі, їх уже відправили на експертизу у науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

“Поки немає експертизи, ми не будемо офіційно оприлюднювати інформацію, скільки було вилучено наркотиків”, – сказав він.

За його словами, у СБУ цілодобово відпрацьовують комплекс заходів із недопущення ввезення зброї із зони АТО в нашу область. Так і “вийшли” на злочинця-міліціонера.

“Працюємо цілодобово у посиленому режимі, щоб мінімізувати перевезення зброї та вибухових засобів, – говорить Цвіль. – Ми отримали інформацію, провели перевірку та встановили, що цей працівник зберігав деякі засоби ураження та наркотики, у власних приміщеннях, не на роботі”.

Як повідомив прес-секретар облуправління СБУ, наразі встановлюють походження бойових набоїв.

“Цей працівник був у зоні АТО. Встановлюємо, чи привіз він ці набої звідти”, – сказав Цвіль.

У СБУ кажуть, що міліціонера уже затримали, до завтра мають оголосити підозру. Наразі вирішують, за якою статтею Кримінального кодексу України кваліфікують цей злочин.