Нові проекти і вистави: Чим вражатиме Франківський драмтеатр в новому сезоні


Сьогодні, 24 вересня відбулася прес-конференція з нагоди Відкриття 80- голова ювілейного сезону у Франківському драмтеатрі.

Свій ювілейний сезон театр планує відкрити не пафосно, а запросити своїх глядачів до родинного кола на знакова подію. Оскільки цьогоріч виповнюється 10 років виставі-візитівці драмтеатру "Солодка Даруся", саме вона відкриє театральний сезон, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Я останнім часом думаю, що гучне відкриття - це пережиток минулого, коли запрошували керівництво міста, області. Вони роблять вигляд, що їм приємно, ми робимо вигляд, що нам приємно. Ми працюємо не для зовнішнього лоску, а для змісту вистав",- каже директор драмтеатру Ростислав Держипільський.

За словами директора, перша велика прем'єра - мюзикл "Гуцулка Ксенія" - відбудеться в середині листопада. Оперета Ярослава Барнича про любовні пригоди американців у Карпатах перетвориться на яскравий мюзикл із сучасним звучанням, світловим ефектами та масштабними декораціями.

"Я щасливий, що наш театр поповнився новим балетмейстром, який вразив нас. Це розумний, креативний хлопець з сучасним баченням. Я давно анонсував поставити цю виставу, але хотілося відійти від побутовості цього матеріалу. Сценічне рішення має бути ультрасучасним. Це має бути дуже цікаво, ми зможемо вразити всіх",- анонсував режисер.

Окрім того, особливим цей сезон буде завдяки співпраці з декількома запрошеними режисерами. Серед них молодий режисер Жюль Одрі з Франції, який у квітеі- травні 2019 презентує  виставу "Калігула". 

"В нас буде в грудні новорічна казка, яку поставить режисер з Києва. Паралельно ведуться переговори ще з кількома цікавими режисерами",- каже Держипільський.

Ще однією приємною новиною за словами директора театру, є те, що проект Франківського драмтеатру "Галичина і Подніпров'я 1918-2018. Відновлення національних зв'язків" пройшов національний відбір та отримав підтримку Українського Культурного Фонду. Тож, 15-21 жовтня творчий колектив театру вирушає на великі гастролі до міста Кропивницького. Це унікальний проект, присвячений 100- річчю перебування на Кіровоградщині Українських Січових Стрільців.

"Шість вечорів підряд ми будемо грати патріотичні вистави. Це своєрідний "укол українства". Ми покажемо "Шаріку", "Вона. Земля" та інші. Думаю, що Січові Стрільці на тому світі будуть тішитись, що ми продовжили їх справу",- анонсував Держипільський.