Нові власники автостанції у Брошневі-Осаді обіцяють оновити станцію й відновити її роботу


ТзДВ «Івано-Франківське обласне підприємство автобусних станцій» (далі - «ОПАС») припинило роботу автобусної станції у селищі Брошневі-Осаді, мотивуючи свої дії її збитковістю.

Попри те, що генеральний директор «ОПАС» Віталій Запухляк резонансне закриття автобусної станції означив «призупиненням роботи», та швидкоплинність подальших подій дала привід сумніватися, що, по-перше, наміри продати приміщення АС приватним особам з’явилося у гендиректора враз і без попереднього обдумування, а по-друге, договір купівлі-продажу важко назвати реорганізацією, про яку натякав чільник «ОПАС», пише Галичина.

Про наміри продати приміщення автостанції гендиректор і не згадав не лише журналістові «Галичини», а й керівництву Брошнів-Осадської селищної ради у листі за 13 червня цього року – за місяць до укладення договорів купівлі-продажу між «ОПАС» і трьома приватними особами та державної реєстрації права власності на нежитлові приміщення загальною площею 150,1 кв. м з цільовим призначенням для обслуговування автобусної станції у спільній частковій власності (1/3 — розмір частки). Як кажуть, хто не встиг, той спізнився. Доки керівництво селищної ради і депутатський корпус чухали потилиці і міркували, як правильно вчинити, троє жінок їх випередили і стали співвласниками приміщення автобусної станції у Брошневі-Осаді. А відтак і зареєстрували юридичну особу — ТОВ «Брошнів Автостанція».

Депутат Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ Володимир Площанський, який першим ударив на сполох після закриття АС та ініціював сесійний розгляд цього питання, вважає, що перехід приміщень автостанції у приватні руки, а не у комунальну власність став можливим головно через споглядальну, а не активну позицію значної частини депутатського корпусу у вирішенні важливого питання життєдіяльності  об’єднаної територіальної громади. Тож уже як навздогін 20 липня відбулася позачергова сесія Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ (ТОВ «Брошнів Автостанція» вважає, що з порушенням регламенту), де першим номером на порядку денному було питання «Про звернення селищної ради до власників нежитлових приміщень на вул. 22 Січня, 138-а (адреса автостанції – І.Л.) в селищі Брошнів-Осада». На сесію власників автостанції чомусь не запросили, проте депутати схвалили рішення звернутися  до Ірини Мазурик, Богдани Шикеринець та Христини Єгорової «заочно»: текст звернення опублікувати у районній газеті «Новини Підгір’я». 

«...Брошнів-Осадська селищна рада об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області, — йдеться у документі, — звертається з пропозицією щодо придбання у Вас вказаної нерухомості у комунальну власність територіальної громади з метою відкриття комунальної автобусної станції та використання всієї площі цього приміщення виключно за цільовим призначенням, для соціальних потреб громадян. Брошнів-Осадська селищна рада об’єднаної територіальної громади готова придбати згадані нежитлові приміщення загальною площею 150,1 кв. м за ціною, вказаною у договорі купівлі-продажу нежитлових приміщень... з включенням у вартість всіх Ваших затрат при оформленні права власності на дане приміщення».

Така запізніла активність депутатів Брошнів-Осадської селищної ради, на наш погляд, схожа на боротьбу з вітряками, адже адміністрація ТОВ «Брошнів Автостанція» (так називається новостворена приватна фірма), звертаючись до жителів селища, наголошує: «Робота автостанції в селищі Брошневі-Осаді буде відновлена якнайшвидше. Єдиний в селищі громадський туалет буде доведений до санітарних норм і працюватиме. Автостанція надаватиме всі необхідні послуги, проте для цього необхідним є дотримання чинного законодавства місцевою владою (продовження договору оренди земельної ділянки та підключення до мереж каналізації і водопостачання). Приміщення автостанції буде використовуватися за його прямим цільовим призначенням і було придбане саме з метою відновлення його роботи після тривалої перерви...»

Аналіз ситуації із закриттям автостанції, а відтак її продажем, на наш погляд, показує, що сьогодні єдиною причиною невідновлення роботи АС у селищі Брошневі-Осаді може стати не приватна форма власності автостанції, а «заочна форма» спілкування між керівництвом селища і ТОВ «Брошнів Автостанція».