Новітня бойова розробка: США випробують винищувачі F-35A в Європі


В тренуваннях братимуть участь також інші одиниці ВПС США й країн НАТО.

Новітня бойова розробка ВПС США, бойові винищувачі п'ятого покоління F-35A візьмуть у навчаннях НАТО в Європі, які заплановані на найближчі дні.

Про це повідомляє Міністерство оборони США, - пише Укрінформ.

В тренуваннях братимуть участь також інші одиниці ВПС США й країн НАТО, що базуються в Європі в рамках Європейської ініціативи гарантування безпеки. Завдяки участі у цих навчання ВПС продемонструвати оперативні можливості літака-винищувача п'ятого покоління F-35. Це також допоможе процесу підготовки до розгортання F-35A в Європі на постійній основі, яке, за планом, має відбутися на початку 2020-х років.

Після того, як літаки прибуть до Європи, Військово-повітряні сили в Європі і Європейське командування США оприлюднять додаткову інформацію про участь в навчанні.

Нагадаємо, військові сили США в Тихоокеанському регіоні знаходяться у готовність завдати превентивного удару по КНДР, якщо підтвердиться інформація про підготовку там чергового ядерного випробування. За словами посадовців американської розвідки, Сполучені Штати розмістили в районі Північної Кореї два есмінці, здатних атакувати крилатими ракетами "Томагавк". Один з них знаходиться на відстані 480 км від ядерного полігону КНДР.

Раніше у ніч проти п'ятниці 14 квітня США застосували "матір всіх бомб" GBU-43, щоб зменшити простір для операцій бойовиків ІД проти американських військових радників та афганських сил безпеки. 

Найбільша неядерна бомба у світі вбила принаймні 36 ісламістів.  Удар був направлений на низку підземних тунелів та печер, де переховуються бойовики "Ісламської держави". Цивільне населення внаслідок удару не постраждало.

Застосування GBU-43 – друга гучна військова операція при президентові Дональдові Трампі. Минулого тижня за його вказівкою американські військові випустили 59 ракет "Томагавк" по сирійській авіабазі Шайрат, з якої, на думку Пентагону, 4 квітня здійснювалася хімічна атака на місто Хан-Шейхун. В результаті атаки загинули щонайменше 72 людини. 

За матеріалами ТСН.