Новостворена фірма на землях громадської забудови хоче будувати багатоповерхівки


Фірма «Техсервіс Монтаж-ЮА» кілька тижнів тому орендувала у міста ділянку для влаштування тимчасових споруд. Проте, замість громадських будівель, орендар хоче звести житлові висотки.

На сайті Івано-Франківської міської ради опубліковано проект рішення про надання дозволу на розробку детального плану території для багатоквартирної житлової забудови на вулиці Євгена Коновальця, 264а, пише Побудовано.

У документі вказано кадастровий номер земельної ділянки, на якій передбачено будівництво. Це територія площею 0,1383 га на вулиці Євгена Коновальця, 264а. Її цільове призначення – «для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови».

Ділянка на кадастровій карті

За даними кадастрової карти, ділянку орендує товариство з обмеженою відповідальністю «Техсервіс Монтаж-ЮА». Відзначимо, що право оренди землі фірма зареєструвала лиш 27 серпня.

Раніше вказана ділянка на вулиці Коновальця, 264а була виставлена на аукціон, що пройшов 20 серпня. На сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області вказано, Івано-Франківська міська рада виставляла на торги право оренди землі терміном на 10 років. При цьому, за умовами аукціону, ділянка передавалась в оренду для влаштування тимчасових споруд, без права капітального будівництва.

Виходить, що товариство «Техсервіс Монтаж-ЮА» орендувало землю через земельні торги. Тепер фірма взялася освоювати територію геть не за призначенням – замість тимчасових споруд орендар має намір звести там багатоквартирні житлові будинки.

За даними інформаційної системи Youcontrol, ТОВ "Техсервіс Монтаж-ЮА" зареєстроване 2 місяці тому. Основний вид діяльності - інші роботи із завершення будівництва. Засновником і керівником підприємства значиться Кучма Василь Степанович. Розмір статутного капіталу – 10 000 гривень.

Скрін з Youcontrol