Нововисвячений диякон з Франківська служитиме в Казахстані


27 жовтня, в Івано-Франківській Духовній Семінарії імені свщмч. Йосафата було подвійним святом.

Преосвященний Владика Йосафат Мощич уділив дияконські свячення Андрієві Недоступу, який невдовзі відправиться на служіння вірним УГКЦ до Казахстану, а також стартувала ІV Міжсемінарійна науково-практична конференція на тему: «Отець Єремія Ломницький та шлях до святості Станіславівських новомучеників».

Урочистості розпочались найдосконалішою молитвою. Архієрейську Божественну Літургією очолив Преосвященний Владика Йосафат, на якій йому співслужили ректор ІФДС прот. ліц. Олесь Будзяк, віце-ректор прот. д-р Андрій Чорненко, прп. о. Йосафат Бойко, ВС - синкел у справах монашества Івано-Франківської Архієпархії, ігумен монастиря Царя Христа ЧСВВ о. Йосафат Хаймик, та інші священнослужителі, які прибули з семінарій УГКЦ. Також були присутні  сестри Служебниці НДМ, на чолі з Генеральною Настоятелькою, сестрою Софією Лебедович.

"Проповідник у своєму повчальному слові зазначив, що сьогоднішній чин рукоположення в диякони є символічним, адже "як о. Єремія Ломницький, який був першим ректором Станіславівської Духовної Семінарії та визначним місіонарем, про якого сьогодні згадуємо, так і нововисвячений диякон, що прямує до місійних терен Казахстану, аби стати прообразом апостолів – тим духовним хлібом для поживи інших".

На завершення Архіпастир привітав диякона Андрія з визначним днем у його житті, та заохотив оправдати надії, які на нього покладає Церква Христова, а цим самим бути ревним служителем у винограднику Божому.

Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ