Новий дитсадок та спорткомплекс з'явиться у центрі Івано-Франківська


Такі плани має міська рада на занедбаний спорткомплекс "Електрон". Нещодавно рішенням сесії споруду повернули у власність громади. Раніше приміщення належало приватній особі та з року в рік занепадало. Останні змагання тут проводилися понад 5 років тому.

«Важливо, що вдалось повернути спорткомплекс у власність громади, це суттєве досягнення. У центральній частині міста таких ділянок майже не залишилось. У комплексі з дитячим садком територія буде достатньо гарно працювати. Головне, аби наші діти тут займались спортом, могли весело та з користю провести дозвілля», - зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Частину території спорткомплексу відведуть для ігрових павільйонів нового дитячого садка, який облаштують на вул. Бандери, 10а у приміщенні департаменту освіти і науки МВК. Саме відсутність достатніх площ зупиняло початок реконструкції приміщення під навчальний заклад. Тепер же вдасться відкрити ще один дитячий садок, до того ж в центрі міста.

Крім дитячого садка відновлять і сам спорткомплекс. Цьогоріч виділили кошти на створення проектно-кошторисної документації. Споруду, зведену ще в радянські часи, капітально відремонтують та пристосують до ігрових видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу. Також на меті - облаштувати ринг, тренажерний зал. На території комплексу запланували і майданчик під відкритим небом на штучному покритті.

Руслан Марцінків наголошує, що це робота не одного року, проте проект намагатимуться виконати в максимально короткі терміни. Він зазначає, що все-таки питанням номер один залишається саме садок. Окрім ДНЗ на вул. Бандери, 10а зараз в Івано-Франківську у роботі на різних етапах перебуває ще 5 нових садків (на вул. Хоткевича, 11а, у мікрорайоні Каскад, поблизу «Епіцентру», в Микитинцях та Крихівцях). Більш далекоглядна перспектива – дитсадок на місці теперішньої поліклініки №4 в Позитроні.