"Новий театр" дивуватиме франківців гостро-соціальними темами


Сьогодні,19 вересня актори "Нового театру" розповіли журналістам, чим дивуватимуть глядачів у новому театральному сезоні.

Як наголошує художній керівник театр Тарас Бенюк, "Новий театр"- це перш за все люди. Люди, які працюють на ентузіазмі без грошей. Їхньому колективу всього кілька місяців, хоча всі його учасники професні актори, що працюють у різних театрах. Як місцевих, так і столичних.

"Ви запитаєте чи потрібен нам театр, коли людям не вистачає грошей на найважливіші речі? Ніхто нам нічого не дасть, адже ми наразі неофіційна структура. Втім, ми хочемо збагатити глядачів інтелектульно. Наші вистави кардинально відрізняються від традиційного театру. У нас є вистава "Струс", "Собака", "Спи спокійно". Тож маємо чим вразити франківців", - впевнений Бенюк.

Наразі у театру немає приміщення, втім колектив надіється, що це ненадовго. Як зазначають, одне із можливих приміщень для театру розглядається народний дім "Княгинин".

А першу виставу у цьому сезоні іванофранківці зможуть подивитись у ляльковому театрі. Відкриють тетральний сезон 27 вересня о 18:00 виставою "Спи спокійно". Запрошення на вистави можна придбати за благодійні внески через сторінку у соцмережі "Facebook".

"Наші вистави дуже гостро-соціальні. Ми маємо, що сказати глядачеві. Якщо я скажу, що ми кращі за театр імені Франка, то збрешу. Потрібно просто прийти і подивитись на нас, а тоді вирішити. Прийшов час збудувати новий театр",- впевнений Бенюк.