Обдарована молодь Тисмениччини відпочине у літньому таборі в Польщі


У 2018 році Тисменицька районна рада стала учасником міжнародного проекту Erasmus+ «В якій Європі ми б хотіли жити?».
В рамках проекту 70 обдарованих підлітків з міст Тисмениця (Україна), Друскінінкай (Литва), Голіце (Чехія), Зост (Німеччина) та Стшельце Опольське (Польща) отримали змогу взяти участь у проекті в липні 2018 року.

Літній табір передбачає обмін досвідом між молоддю чотирьох країн у сфері екології, спорту, освіти, культури, національних особливостей, традицій, а також обговорення глобальних досягнень проблем сучасної Європи.

За словами очільників району, райдержадміністрація, районна рада та Ямницька об’єднана територіальна громада всіма можливими способами сприяють руху України в напрямку євроінтеграції, в тому числі і підтримуючи міжнародні проекти та сприяючи їх реалізації на теренах Тисмениччини, залучаючи і кошти, і кращі практики менеджменту та самоврядування в район. Так, втілення проекту «В якій Європі ми б хотіли жити?» відбудеться за підтримки та фінансування з районного бюджету, адже залучення міжнародного досвіду, особливо у формуванні свідомості юного покоління – це ключова складова розвитку справжньої, європейської громадськості в Україні.

Днями у залі засідань районної влади відбулася зустріч керівників Тисмениччини із обдарованими дітьми та їхніми батьками, в ході якої обговорили питання організації поїздки талановитої молоді до Республіки Польща в липні 2018 року для участі в літньому таборі.

Отож, молодь матиме чудову нагоду продемонструвати українські традиції, елементи національного одягу, культуру, звичаї, спортивні навички та наукові досягнення, ознайомитись з особливостями життєдіяльності, культури і побуту інших країн.