Обережно! В івано-франківських маршрутках орудують кишенькові крадії


В Івано-Франківську з приходом осені збільшується кількість населення. Одночасно з початком навчального року зростає число кишенькових крадіжок. Адже переповнені маршрутки цьому сприяють якнайкраще.

Як повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» в прес-службі Івано-Франківського міського відділу міліції, найчастіше жертвами кишенькових злодіїв стають жінки.

«Зазвичай такі крадіжки трапляються зранку, в маршрутках, коли люди спішать на роботу. Жінок обирають не випадково, адже чоловіки, якщо б побачили, то можуть й поза вуха дати. Частенько злочинець втирається в довіру своєю галантністю. До прикладу, уступає місце в автобусі. А коли жінка пересідає, може витягнути гаманець», - зауважують  правоохоронці. 

Щоправда, назвати точну цифру, скільки таких злочинів було скоєно в Івано-Франківську з початку року, в міліції не змогли. Але запевнили, що цьогоріч їх набагато менше ніж в минулому.

Натомість івано-франківські правоохоронці радять мешканцям міста стерегти свої речі та не тримати їх у легкодоступних місцях - задніх кишенях штанів, чи в таких, що не мають блискавок.

«Якщо людина стала жертвою кишенькового злодія, то не варто чекати закінчення робочого дня чи вихідних, а щонайшвидше звертатись до міліції. В такому випадку міліціонери зможуть спрацювати по «гарячих» слідах. І немає значення, яка сума вкраденого. В будь-якому випадку звертатись до міліції. Адже при затриманні одного злочинця, кількість крадіжок набагато зменшується », - наголошують в прес-службі міського відділу міліції.