Обігрів труб і трубопроводів


У холодну пору року дуже складно вберегти від замерзання водопровідні та каналізаційні системи. Адже іноді укладання труб нижче точки промерзання стає неможливою з різних причин, включаючи недоцільність для сезонних будов (дачі і заміські будинки).

Ефективно вирішити проблему можуть нагріваючі дроти, що ідеально підходять для низькотемпературного обслуговування трубопроводів.

Навіщо потрібна система обігріву?

Системи кабельного обігріву трубопроводів Stopled, призначені для промислового, комерційного та побутового застосування, вирішують наступні завдання:

  • захищають рідини в трубах від замерзання і утворення конденсату, що вкрай важливо для нафтопроводів (і перегонки інших видів палива);
  • відшкодовують втрати тепла і забезпечують розігрів трубопроводу до необхідної температури в разі його зупинки;
  • підтримують технологічний обігрів труб в заданому режимі;
  • забезпечують розігрів трубопроводів в момент запуску.

Різновиди гріють проводів

Сучасні технології пропонують для обігріву труб різні види кабелю, включаючи дроти зі скін-ефектом, мінеральною ізоляцією і стабільної потужністю. Але найчастіше в системах обігріву використовуються його саморегулюючі і резистивні різновиди.

Плюси і мінуси затребуваних різновидів

1. Резистивний кабель своєю назвою зобов'язаний англійському слову «resistance» або «опір». Що складається з однієї або двох сталевих жив в ізоляційної екранізує оплетке, він застосовується в замкнутих ланцюгах з заданим опором.

Його плюси полягають в конструктивній простоті, постійних характеристиках і доступною вартості. Серед мінусів вищі витрати на електроенергію і необхідність використання ланцюгів конкретної довжини, порушення якої обертається зупинкою роботи всієї системи.

Найбільш широко резистивні різновиди застосовуються на відкритих майданчиках і в «теплих підлогах». Вони також затребувані в нафтогазовій і хімічній галузі, завдяки своїй захисній оболонці, що витримує температуру нагрівання до 600 ° C.

2. Саморегулюючий кабель часто називають «розумним», оскільки в ньому задіяні найпрогресивніші технології. Він складається з двох жив, вбудованих в нагрівальний сердечник з струмопровідного полімеру або матриці. Тепло генерується, коли електричний струм проходить через сердечник. При зниженні температури повітря виробляється більше тепла, кількість якого зменшується, якщо температура підвищується.

Простий монтаж, економічність і максимальна гнучкість при укладанні теплових трас зробили саморегулюючий кабель ідеальним для побутового, комерційного та промислового застосування.

Установка

Гріючі дроти можуть бути встановлені як зовні, так і всередині труби. Але незалежно від обраного способу, монтаж трубопроводу проводиться з урахуванням конструктивних особливостей, діаметра і призначення системи (каналізація, водопровід).