Обласна влада спільно з громадськістю аналізують питання проведення децентралізації


При обласній державній адміністрації створено регіональну робочу групу з розробки перспективного плану формування територій громад, як це передбачено процесом проведення децентралізації.

До складу групи увійшли сільські та міські голови, голови районних рад, науковці. Про це на нараді за участю голів сільських рад та представників виконавчої влади повідомив керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк.

«Завтра відбудеться перше засідання робочої групи, де буде обговорено методику формування спроможних громад, − зазначив управлінець. − Працюватимемо виважено, з урахуванням позиції кожної громади. Будемо всебічно обговорювати перспективний план, прозоро і публічно, в присутності представників громадськості. Окрім того, пропонуватимемо у Міністерстві регіонального розвитку відпрацювати процеси децентралізації у окремих попередньо визначених громадах».

Як поінформував Руслан Панасюк, наразі також актуальним для представників влади є питання щодо створення офісу з впровадження реформ. Керівником такого офісу на Прикарпатті може стати депутат обласної ради, завідувач кафедри державного управління Івано-Франківського національного університету нафти і газу Дмитро Дзвінчук.