Обласній філармонії пропонують присвоїти ім’я Іри Маланюк


Безіменній – ім’я. Та ще й яке! Обласній Філармонії пропонують присвоїти ім’я однієї з найвідоміших оперних співачок минулого століття. Із сценічним ім’ям Іра Маланюк. Та світовим визнанням.

Народилася співачка у Станиславові. Втім, вона маловідома в Україні. Впродовж своєї блискучої кар’єри виступала на найпрестижніших оперних сценах і камерних естрадах Європи та Америки. Втім, перший виступ Іри Маланюк був на сцені Івано-Франківської філармонії, передає ТРК ВЕЖА.

Виступаючи на європейських сценах, Ірина Маланюк ніколи не забувала про своє походження. У її репертуарі було понад 80 оперних партій. Свої виступи співачка завжди завершувала українськими солоспівами.

У 2002-му році Іра Маланюк навідувалася до Івано-Франківська. З концертом. Її зустріли з усіма почестями і каретою, згадує Тетяна Казарцева. Вона – голова Вагнерівського товариства. Каже, виступ був феєричним. Адже унікальний вокал оперної співачки забути неможливо.

Ініціатива про присвоєння обласній Філармонії імені Іри Маланюк надійшла від родичів оперної співачки. Ще торік. Її підтримали визначні представники музичної громадськості України. У Філармонії вважають, що більш гідного імені не знайти. Втім, кажуть, інших пропозицій і не надходило. Питання віддають на громадське обговорення. Воно триватиме місяць. Враховуючи усі формальності щодо присвоєння імені, Філармонія його матиме не раніше червня.