Обласній філармонії присвоять ім'я відомої співачки


Івано-Франківській обласній філармонії присвоять ім'я всесвітньо відомої оперної співачки Ірини Маланюк.

За словами начальника управління культури Володимира Федорака, присвоєння імені цієї співачки підніме імідж нашої філармонії у світі.

"Ірину Маланюк знали і цінували у всьому світі. Проте у нас вона не була належно поцінована. Були проведені громадські слухання, на яких прийняли рішення таким чином підняти статус і вагу Ірини Маланюк серед мешканців області",- пояснив Федорак.

Комісія одноголосно підтримала таке рішення.

Довідково: Іра Маланюк (1919-2009) була однією з найвідоміших оперних співачок свого часу. Народилася вона у м. Станиславові (тепер Івано-Франківськ). Впродовж своєї блискучої кар’єри виступала на найпрестижніших оперних сценах і камерних естрадах в Австрії, Аргентині, Бельгії, Великій Британії, Голландії, Іспанії, Італії, Німеччині, Португалії, США, Франції, Швейцарії.

Двічі – в Австрії та Німеччині Іра Маланюк удостоєна високого титулу "Каммерзенгерін". Впродовж багатьох років очолювала списки найвідоміших вагнеристок, які виступали у Байройті. У її репертуарі було понад 80 оперних партій, концертна камерна програма складалась з творів багатьох композиторів, а свої виступи завершувала завжди українськими солоспівами. Будучи громадянкою Австрії, Іра Маланюк часто приїздила на рідну землю, ділилась своїм досвідом.