Обласний перинатальний центр хоче придбати реанімобіль


Івано-Франківський обласний перинатальний центр планує придбати реанімаційний автомобіль невідкладної медичної допомоги створений на базі реанімобіля екстреної швидкої медичної допомоги.

У закупівлі взяли участь дві компанії: ТОВ «Ілатанмед» та ТОВ «Авідан». Нижчу ціну запропонувало ТОВ «Ілатанмед» - 2,295 мільйонів гривень, пише газета Галичина.

Планується, що автомобіль буде поставлений замовнику до кінця 2017 року.

За даними ЄДРПОУ, засновниками та бенефіціарами ТОВ «Ілатанмед» є двоє жителів Києва: Барінов Андрій Валерійович та Шестаков Денис Олександрович.

За даними видання Наші гроші, фірма «Ілатанмед» за часів Віктора Януковича отримала державні підряди щонайменше на 298 мільйонів гривень.

«Обласна поліція також розслідує переплату ще понад 3 млн грн при закупівлі медичного устаткування Головним управлінням охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації у грудні 2012 року. Аналогічно на тендер з купівлі 8 ультразвукових діагностичних апаратів УДС-3Д прийшло два учасника – ТОВ «Ілатанмед» і ТОВ «Мед-Інвест» (фірми з групи братів Фісталів і родини Саворовських). Договір уклали з «Ілатанмед» загальною вартістю 4,24 млн грн (без ПДВ). За даними слідства, ціна була завищена на 3,46 млн грн. Крім того, поставлені були апарати з Китаю, а не виробництва ТОВ «Емансіс» (Україна), як зазначалося у специфікації», - йдеться у публікації видання Наші гроші з назвою "Поліція взялась за переплату 6 мільйонів за медобладнання в часи Януковича у Франківську".

Довідка

Реанімобіль типу С розроблено та обладнано для транспортування та здійснення ускладненого догляду та нагляду за пацієнтом.