Облрада готує проект на участь у конкурсі Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив


Постійна комісія обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму погодила проект рішення обласної ради "Про участь у конкурсі проектів Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив".

На конкурс пропонується проект "Дністровський каньйон: сталий розвиток території", підготовлений працівниками новоствореного в результаті нещодавньої реорганізації відділу міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради. Проектом передбачено створення і облаштування діяльності Дністровського ландшафтного парку.

Концепція проекту складається з чотирьох основних  напрямків. Зокрема, інформування громад Городенківського і Тлумацького районів щодо діяльності та переваг функціонування Регіонального ландшафтного парку "Дністровський", створення адміністрації парку у форматі комунального підприємства, яке буде взаємодіяти з органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, сприяння розвиткові екологічної та економічної обізнаності населення цільової території, сприяння сталому розвитку територій шляхом популяризації туристичного потенціалу регіону. Також передбачено проведення еко-акції "Дністровська хвиля" на берегах річки.

На реалізацію проекту в обласній раді очікують отримати близько півмільйона гривень в рамках програми Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив. Ще 300 тисяч гривень шляхом співфінансування виділять з обласного бюджету.