Облрада хоче купити "Неоплан" та "Тойоти", аби економити на оренді транспорту


Сьогодні, 2 червня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунального власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про план фінансово-господарської діяльності автопідприємства Івано-Франківської обласної ради на 2017 рік», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, директор автопідприємства Івано-Франківської обласної ради Руслан Пилюк повідомив комісії, що цього місяця через аукціон за 398 тисяч гривень вдалось продати два старі «Мерседеси». Як відомо, їх кілька разів виставлялися на торги та знижували ціну, оскільки не було покупців. За словами Пилюка, виручені з продажу гроші підуть на оновлення автопарку обласної ради.

Натомість заступник голови обласної ради Василь Гладій повідомив, що облрада вирішила придбати автобус "Неоплан" та дві "Тойоти". Для цього у бюджеті передбачили 4 мільйона гривень. Транспорт буде використовуватися для потреб  облради  та закладів культури, спорту і освіти. Кажуть, саме представники цих закладів найчастіше потребують транспорту, який доводиться брати в оренду. Та й облраді для виїздних сесій та зустрічей делегацій потрібен відповідний транспорт. 

На думку Гладія, транспорт мав би окупитись за два роки, адже зараз багато грошей йде на його оренду. 

«Що зекономити кошти ми продали два старих автомобілі і купимо нові, зовсім не суперкласу. Адже «Мерседеси» на 100 км брали 16 літрів бензину що дуже багато», -  зауважив Гладій.

Великий розхід палива також підтвердив голова постійної депутатської комісії Остап Дзеса.

«Ще коли я був заступником, до нас приїжджала комісія з Києва, і вони не хотіли підписувати документи, адже не вірили, що Мерседеси можуть брати стільки бензину. Тож він сам сім за кермо і перевіряв», - пригадав Дзеса.

На думку депутата, зараз наявний транспорт - то ганьба для обласної ради.

"Адже у нас їздить тільки один автобус десятирічної давності і ми навіть не можемо ним поїхати зустріти делегацію. А «Тойота Кембрі» - це звичайний добрий автомобіль. У нас вже є один такий, він на експлутації вже 10 років», - наголосив Дзеса.

За словами директор автопідприємства Івано-Франківської обласної ради Руслана Пилюка,  автомобілі марки «Тойота» не надто дорогі, але мають гарні технічні характеристики та "найкраще в місті обслуговування".

До теми: Обласна клінічна лікарня спише обладнання на понад 200 тисяч гривень