Облрада пропонує розробити Державну програму розвитку Галича


Депутати обласної ради схвалили звернення до Президента України та Прем’єр-міністра України про необхідність розроблення Державної комплексної програми розвитку Галича. Таке рішення було прийняте на ХХІІ сесії обласної ради 22 червня 2018 року.

Як відзначив депутат обласної ради Сергій Адамович, з метою відновлення слави Галича було напрацьовано та затверджено регіональну цільову програму "Відродження Галича як давньої столиці України", однак для повноцінної роботи в цьому напрямку необхідна підтримка держави.

"На території Національного заповідника "Давній Галич" є багато унікальних археологічних пам’яток, серед яких фундаменти Успенського Собору, церква Успіння Пресвятої Богородиці та інші. Саме тому Галич та його заповідний комплекс слід розглядати як показову історичну репрезентацію Галичини та всієї України у світі", - сказав депутат.

Адамович також додав, що прийняття на урядовому рівні Державної комплексної програми розвитку Галича сприятиме подальшому повноцінному комплексному науковому дослідженню давнього Галича, розбудові інфраструктури та залученню інвестицій, розвитку туристично-рекреаційної складової економіки Галицького району, формуванню на основі історичної спадщини Галича бази для патріотичного виховання молоді.

За результатами обговорення звернення щодо необхідності розроблення Державної комплексної програми розвитку Галича підтримали 62 депутати обласної ради.