Облрада просить Держслужбу геології перевірити роботу НАК «Надра України»


Сьогодні, 21 вересня в Івано-Франківську триває сесія 23-тя сесія обласної ради. У порядку денному понад 60 питань.

Серед іншого, депутати розглянули питання "Про звернення обласної ради щодо перевірки дотримання дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"ДП НАК “Надра України” “Західукргеологія” отримало спеціальні дозволи на користування надрами з метою геологічного вивчення надр, в тому числі дослідно-промислову розробку родовищ корисних копалин (нафта, газ природний, конденсат) Старо-Богородчанської, Вільхівської та Гриньківської площ, які розташовані на території Івано-Франківської області. Однак, підприємство порушує умови користування надрами, передбачені дозволами та угодами про умови користування ділянками надр, зокрема не дотримується умов, визначених Програмою робіт, що призвело до використання ресурсів надр не в повному обсязі та фактичного ненадходження відповідних коштів до бюджетів", - йдеться у зверненні.

Тож сесія облради просить Державну службу геології та надр України провести перевірку ДП НАК “Надра України” “Західукргеологія”. Звернення підтримали 48 депутатів.