ОБСЄ зафіксувала, як з РФ в Донбас перевозять зброю і військових


Представник США в ОБСЄ сказав, що Росія має можливість і користується нею, щоб вночі переміщати паливо і боєприпаси через кордон

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала перекидання військових і зброї з Росії на окуповану територію Донбасу. Про це заявив на засіданні Ради ОБСЄ у Відні представник США посол Даніель Байєр, передає Укрінформ.

Дипломат підкреслив, що Росія відправляє в Україну військову техніку.
17 жовтня спостерігачі зафіксували мінівен з військовими номерними знаками, в якому з боку кордону з РФ на підконтрольну терористам територію Донбасу приїхали люди в камуфляжі. Автомобіль не перетинав кордон в офіційному пункті пропуску.
Спостерігачі також зауважили автобус, що перевозив близько 20 осіб у камуфляжній формі назад в Росію.

"Поряд з посиленням заборони доступу (ОБСЄ - ред.), Ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні", - зазначив Байєр.

При цьому Росія відхилила пропозиції про розширення площі операцій СММ, щоб покрити всі дев'ять прикордонних переходів з Росії і спостерігачі фактично обмежені моніторингом двох.

"Росія має можливість і користується нею, щоб з легкістю переміщати зброю, паливо і боєприпаси через кордон, під покровом темряви і при відсутності спостерігачів ОБСЄ", - заявив представник США.