Очільник франківської лікарні припускає, що коронавірус у місті лікують вже кілька місяців


Головний лікар центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк вважає, що коронавірус в Івано-Франківську з’явився набагато раніше, аніж запровадили карантин. Наймовірніше – ще в грудні.

Таку думку медик висловив на своїй сторінці у мережі, пояснивши, чому він та його команда прийшла до таких висновків. Каже, як медик, не робив ніяких припущень допоки не отримали тестів, які підтверджують наявність хвороби в місті.

«Сьогодні ми підозрюємо, що ця проблема скоріш за все була тут вже з грудня, можливо двоє з пацієнтів навіть померло. Але було з десяток людей, яких ми вилікували», - вважає лікар.

За словами Тараса Масляка, діагноз «коронавірус» підтверджують не лише тестами, а й комп’ютерною томографією та рентгеном легень.

«На основі суджень світової медицини комп’ютерна томографія підтверджує наявність захворювання матовою легенею або, як то кажуть, «дисемінованим туберкульозом легені», - зазначив Тарас Масляк, наголосивши, що вірить таким судженням команди лікарів міської лікарні.

Відтак, закликав франківців дотримуватися карантину, аби не спровокувати велике навантаження на лікарні та не призвести до летальних випадків. А медиків – зібрати усі сили та вистояти 1-2 місяці, аби врятувати життя людей.

Як зауважив Тарас Масляк, зараз у міській лікарні є 75 пацієнтів з пневмонією. У в 36 випадках експрес-тести показали наявність коронавірусу.

«Але вірогідність цих тестів лише 65%. Достовірний діагноз підтверджує тест ПЛР, тому чекаємо результатів. Маємо надію, що незабаром точні аналізи будемо отримувати значно швидше. Адже міський голова запропонував придбати апарат і обладнати лабораторію, щоб наше місто мало змогу проводити ПЛР незалежно ні від кого", - написав Тарас Масляк.

Нагадаємо, раніше очільниця інформаційно-аналітичного центру з протидії поширення коронавірусної інфекції, лікар-інфекціоніст Наталія Дьоміна також припустила, що багато прикарпатців вже перехворіли на коронавірус взимку. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!