Очільниця управління охорони здоров'я Франківська прозвітувала про ситуацію з коронавірусом


Начальниця управління охорони здоров'я Марія Бойко прозвітувала про ситуацію з поширенням коронавірусу усвіті.

За словами медика, станом на 20 годину 16 березня захворіло 181 773 людини, а вже на 7 годину ранку сьогодні - 182 880 осіб. Вражені 162 країни світу.  

"За вчорашній вечір у Чернівецькій області підтвердили ще два випадки. Загалом було 94 повідомлення про підозру на коронавірус. Зараз 7 зразків підтверджені, 9 ще досліджують, всі решту негативні. Хочу нагадати, що карантин - це не час для вирішення власних питань: піти по магазинах, до стоматолога чи ще щось. Це час жорсткого обмеження. Щоб зменшити кількість інфікованих і випадків захворювання треба сидіти дома і не порушувати карантин", - наголосила Бойко.

Водночас, як зауважила очільниця служби оперативного реагування 1580 за вчорашній день до них звернулися двоє одиноких франківців, які просили про доставку продуктів.

Як зауважив міський голова, до нього звертаються старші люди, які переживають про сплату комунпослуг, адже не можуть оплатити їх онлайн.

У свою чергу заступник міського голови Олександр Левицький запевнив, що є розпорядження уряду з цього приводу.

"Представники енергопостачальних організацій заявили, що вони не будуть відключати, нараховувати пеню і штрафи на час карантину. Згідно закону мешканцям дали двомісячне відтермінування на оплату компослуг ", - сказав заступник.

Зокрема представник водоканалу запевнив, що їх підприємство не відключатиме абонентів через заборгованість. Це стосується і газопостачання. Всі планові відключення боржників на період карантину призупинено. Як запевнили газовики, блакитне паливо буде стабільно постачатися в оселі мешканців. Зокрема, працюватиме три аварійні бригади. Тож на період карантину мешканці, які не зможуть вчасно сплачувати компослуги будуть забезпечені водопостачанням, газом та світлом.

Також міський голова зачитав рішення Верховної ради, яке прийняли сьогодні зранку про запровадження покарання за порушення правил карантину.

"За порушення правил карантину штраф від 17 до 51 тисячі гривень. За порушення карантину, що призвело до смерті третіх осіб передбачено від 5 до 8 років ув'язнення. Це обмеження діятиме впродовж трьох місцяців. Тому просимо правоохоронців контролювати рішення уряду", - закликав мер.

Також з 19 березня буде обмежено випуск комунального транспорту в Івано-Франківську. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!