Очільник департаменту освіти вважає перевірку мам-активісток лукавством


Директор департаменту освіти та науки МВК Ігор Смаль прокоментував ситуацію щодо перевірки шкільних їдалень громадськими активістами.

Як відомо, сьогодні представниці ГО "Мами Прикарпаття" разом з представниками прокуратури та обласного лабораторного центру прийшли в школу №7, щоб перевірити якість харчування школярів.

За словами Ігоря Смаля, здійснювати таку перевірку вони не мали жодних підстав.

«Департамент, керівники шкіл та садочків міста зійшлись на тому, що поведінка активістів «Мам Прикарпаття» виходить за рамки розумного. Я вже мовчу про правове поле. Адже є правила відвідування навчальних закладів. Вони прийшли "з перевіркою", на яку не мають жодних підстав», - наголошує чиновник.

Смаль додає, що окрім департаменту освіти та інших відповідних структур здійснити таку перевірку може будь-хто, однак перед тим потрібно написати відповідне звернення. Після його розгляду у департаменті освіти, директор навчального закладу отримує інформацію про те, що заявник має право прийти, щоб вивчити цікаве для нього питання.

«Звичайно, повинен бути батьківський контроль. Однак у цьому випадку ним навіть не пахне,  адже немає жодної скарги від батьків на якість харчування. Те, що заявляють «Мами Прикарпаття» є брехнею та фікцією, оскільки вони не показували наявних скарг, через які начебто приходили в школу. Тож керівник громадської організації займається тим, що дурить та лукавить перед громадськістю, прикриваючись при цьому благими намірами», - підсумовує Смаль.