Очільник Івано-Франківської облради просить щонайшвидше подати проект "Бюджету-2016" для вивчення депутатам


На засіданні колегії ОДА керівник департаменту фінансів прозвітувала про основні параметри формування бюджету на 2016 рік.

За словами Галини Карп, у новому бюджеті передбачено збільшення мінімальної зарплати (з 1 травня до 1450 грн), прожиткового мінімуму та зростання вартості комунальних послуг. За попередніми розрахунками ресурс місцевих бюджетів зросте на 1 млрд. 7 млн грн., або на 22%. 

Вислухавши такі прогнози головної фінансистки області, голова Івано-Франківської облради Олександр Сич поцікавився коли проект бюджету дадуть на ознайомлення депутатам. Адже, підкреслив Сич, багато депутатів обрані вперше і їм необхідно дати більше часу для ознайомлення з найважливішим фінансовим документом області. 

Головна фінансистка краю пообіцяла очільнику облради, що проект бюджету роздадуть обранцям до 15 грудня.

Також Олександр Сич запевнив присутніх у залі, що докладе всіх зусиль для вирішення існуючих в області проблем.

"Докладу максимальних зусиль для консолідації всіх депутатів, незалежно від того, хто від якої політичної сили обраний. Разом ми зробимо все можливе, щоб і облрада і ОДА, і система виконавчої влади в області працювали якомога ефективніше, для вирішення соціально-економічних проблем Прикарпаття. Тож закликаю всіх до конструктивної та консолідованої співпраці", - підкреслив голова облради.