Очільник облради Олександр Сич зустрівся з головою Нацагенства з питань держслужби Костянтином Ващенком


Очільник обласної ради Олександр Сич зустрівся з головою Національного агентства України з питань державної служби Костянтином Ващенком.

Мета його візиту на Прикарпаття – участь у семінарі з підготовки кадрів для потреб державної служби в умовах нового законодавства. Адже 1 травня 2016 року вступає в дію новий закон "Про державну службу".

"Ми організовуємо великі семінари, збираємо керівників кадрових відділів  з районів. Знаємо, що є багато запитань, спробуємо на всі відповісти", - сказав Костянтин Ващенко.

Він також додав, що згодом відбуватимуться навчання з підготовки робітничих кадрів для керівників кадрових служб та керівників апаратів адміністрацій.

За словами Костянтина Ващенка, новий закон відповідатиме всім європейським стандартам.  Зокрема, в ньому передбачено чіткий розподіл політичних і адміністративних посад, правова оцінка державних службовців.

"Або  ти депутат, або ти державний службовець. Це європейська практика",- підкреслив Ващенко.

Серед структур, які займаються підготовкою державних службовців є центри перепідготовки та підвищення кваліфікації. Однак, в новому законі "Про вищу освіту" вони не передбачені. А відтак, за словами Костянтина Ващенка, їхнє збереження і подальше функціонування залежатиме від позиції голів обласних рад, на плечі яких ляже утримання таких установ.

"Безперечно, центри підвищення кваліфікації треба зберегти. Адже в нас, як правило, регулярно змінюється склад депутатів, голів сільських рад. А вони, в більшості випадків, не до кінця розуміють весь обсяг своїх повноважень і специфіку роботи" – погодився Олександр Сич.

Під час зустрічі йшлося також про добровільне об’єднання територіальних громад на Прикарпатті і пов’язана з цим процесом підготовка кадрів нових службовців.

До теми: Голова Держагенства з питань держслужби розповів, що чекає прикарпатських чиновників після 1 травня

Спеціальна комісія буде перевіряти, чи прикарпатські держслужбовці живуть відповідно до доходів