Очільник "Офісу реформ" звинуватив фракцію "Волі" у брехні та маніпуляціях


Сьогодні, 9 грудня в Івано-Фрнаківську триває чергова сесія обласної ради. На порядку денному - понад 60 питань.

Гарячу дискусію в залі засідань здійняло питання  щодо визначення статусу села Устеріки Верховинського району у перспективному плані об'єднання територіальних громад.

Як відомо, громада села Устеріки проти об'єднання з Білоберізькою громадою. Тож сьогодні обласна рада вирішила підтримати територіальну громаду села Устеріки Верховинського району у праві на добровільне визначення свого перебування у складі будь-якої об’єднаної територіальної громад. А також прийняла рішення звернутися до парламенту, Кабміну та  генпрокуратури з пропозицією врегулювати ситуацію і надати офіційні роз’яснення стосовно процедури виходу села Устеріки зі складу Білоберізької об’єднаної територіальної громади.

Та перед тим депутат облради від фракції "Воля" Ольга Галабала заявила, що ця ситуація виникла через некоректну роботу "Офісу реформ". Мовляв, це єдина громада, що виступила проти об'єднання, але "Офіс реформ" їх ігнорує і неналежно виконує свою роботу. І навіть дозволяє собі некоректно висловлюватись у бік громади під час громадських обговорень. За її словами, таке трапилось у Брустурах, де Марія Баран назвала мешканців села дибілами.

Голова ОДА Олег Гончарук підкреслив, що озвученні Галабалою звинувачення він обов'язково перевірить та доповість депутатському корпусу на наступному засіданні.

Натомість керівник "Офісу реформ" Руслан Панасюк заявив, що партія "Воля" навмисне маніпулює та дискредитує питання об'єднання громад та "Офіс реформ", маючи на меті лиш одне - заробити політичні дивіденди. Мовляв, ніяких проблем з об'єднанням у них нема, натомість є проблеми з партією "Воля". І запевнив, що у кожному конфліктному випадку вони шукають компроміс. Також Панасюк назвав озвучені Галабалою ситуації "нічим іншим, як брехнею та маніпуляціями".

На це голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що зі сторони Панасюка було доволі некоректно давати оцінку тій чи іншій політичній силі в обласній раді. Тож попросив у майбутньому утриматись від таких висловлювань.

Водночас, слово надали представнику громади Устеріків. Активіст заявив, що "Офіс реформ" говорить про компроміс, але насправді ніякого компромісу нема, бо їм пропонують лиш один варіант - об'єднатись з Білоберізькою громадою. Він підкреслив, що Устеріки готові об’єднуватись з іншими селами Верховинського району,але їм не дають іншим варіантів. Мовляв, виглядає так ніби вони сепаратисти і не хочуть ні з ким об’єднуватися. Тож він запевнив, що це не так.

Водночас, мешканці цього села прийшли сьогодні на сесію, аби висловити свою позицію.