Очільник патрульної поліції поспілкувався з франківцями в неформальній обстановці


Сьогодні, 22 червня керівник патрульної поліції міста Дмитро Міхалець за кавою зустрівся з франківцями щоб поговорити про актуальні теми.

За словами Міхальця, ідея не нова, а позичена у керівника поліції з Ужгорода. Полісмен вважає, що неформальна обстановка дає можливість більш розкутіше говорити на патрульну поліцію і її роботу.

«Оскільки наше управління знаходяться за містом, не всі франківці мають змогу прийти до нас на зустріч. Тому ми вирішили в такому форматі поговорити з мешканцями», - зазначив очільник патрульних.

Наперед Міхалець каже, що не готував відповіді на запитання. Мовляв, у цьому саме сенс зустрічі. На початку зустрічі керівник патрульної поліції попередив, що говоритиме на будь-які теми, окрім особистого життя та набору у патрульну поліцію.

Надалі такі заходи обіцяють проводити раз – два на місяць. Патрульний розповідатиме про роботу, які злочини розкриває поліція та які вживають заходи, щоб франківці спали спокійною.

«Ми хочемо показати, що ми не каральний орган. Зокрема, нещодавно встановили новий дорожній знак і зараз патрульні не карають водіїв, а проводять з ними профілактичні бесіди», - додає коп.

Натомість франківців цікавили питання про роботу патрульної поліції: рівень довіри, нічні погоні за водіями, конфліктні ситуації. Також не обійшли стороною й питання автівок, що їздять з іноземною реєстрацією, адже часто вони вчиняють порушення, а водія в подальшому знайти практично нереально.

За словами Міхальця, зараз всі очікують рішення Кабміну.

"Зараз з ними може боротися тільки митниця, адже вони можуть накласти штраф на водія, що перетнув кордон, але це повинен бути тільки українець". - зауважує головний патрульний міста.

Присутні також згадали й про активіста, який приїхав заступитися за п'яного товариша.

«Про цей інцидент я дізнався не відразу. Тоді я відверто піддався емоціям, адже активісти не мають права кричати чи захищати водіїв, що їхали у стані алкогольного сп’яніння. Вони нічого не допомагають та не вирішують. Можу сказати, вони не мають жодного впливу», - наголосив Міхалець.

Загалом, за словами копа, до патрульної поліції за місяць надходить понад 4 тисячі звернень. Є й багато таких викликів, що взагалі не стосуються роботи патрульних. До прикладу, кішка на дереві чи непрацюючий ліфт. Окрім того, акцентує Міхалець, трапляються виклики від дітей на сварки між батьками.