Очільник Прикарпаття зустрівся з громадськістю Надвірнянщини


За участю голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука у Надвірній відбулася зустріч керівника райдержадміністрації Олександра Кеніза з представниками громадськості.

Розпочинаючи захід, голова РДА представив присутнім новопризначених першого заступника Івана Тодорука та начальника відділу освіти райдержадміністрації Степана Северилова. Спілкуючись з активістами, керівник виконавчої влади Надвірнянщини озвучив найбільш проблемні питання, вирішення яких потребує консолідації зусиль влади та громадських активістів району, а також сприяння на обласному та центральному рівнях. У їх переліку – будівництво, реконструкція та облаштування освітніх і медичних закладів, ремонт доріг. За словами Олександра Кеніза, особливої уваги потребують ділянки автошляхів поблизу таких населених пунктів, як Зелена, Бистриця, Делятин, Білі, Чорні Ослави тощо.

«За тих складнощів, які є зараз в нашій державі, забезпечувати проведення ремонтних робіт на дорогах можливо лише на умовах співфінансування, – підкреслив Олег Гончарук, поінформувавши громадськість району про обсяг коштів, що планують виділити на ремонт доріг з Державного бюджету в межах Єврокарпатського регіону. – До спільної справи потрібно залучати кошти місцевих бюджетів. Проявити активність в організації ремонтів шляхів також мають діючі на територіях районів підприємства».

Такими у Надвірнянському районі є підприємства, що працюють у видобувній та лісовій галузях. Однак, як наголошували громадські активісти на зустрічі, у їх роботі наразі є чимало проблем. Озвучувалися також проблемні моменти, що стосуються транспортних перевезень, заготівлі лісу, видобутку корисних копалин. Вислухавши громадськість, голова облдержадміністрації пообіцяв по можливості сприяти вирішенню питань, які турбують жителів району, і проводити подібні зустрічі в постійному режимі.