Очільника Франківська обурили черги за субсидіями


Кількість отримувачів субсидій в Івано-Франківську зменшилась з 44 тисяч до 17.

Про це сьогодні, 16 жовтня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, для надання субсидій люди повинні звертатись не раніше жовтня.

«У нас черги були раніше і є зараз. Навіть ті, хто не має права на її отримання всерівно приходять аби щось взнати. Хоча кількість людей, які можуть отримати субсидію зменшилась, кількість звернень у нас збільшилась», - каже Семанюк.

Водночас міський голова Руслан Марцінків обурився, що люди повинні стояти на вулиці чекаючи своєї черги.

«Зараз у ЦНАПі п’ять вікон посуваєте і ставите туди своїх працівників аби люди не стояли під дощем та могли отримати субсидію», - наголосив мер.

Окрім того, Семанюк вкотре розповів, що з 1 травня цього року до порядку отримання субсидій внесли зміни. Тепер, субсидія не призначається якщо загальна площа квартири перевищує 120 кв м та індивідуального будинку – 200 кв м. Таких домогосподарств є 810. Також якщо  в сім'ї є автомобіль якому менше п’яти років, крім мопеда та автомобіля, наданого органом соціального захисту населення. Окрім того ті, хто нігде не працює не зможуть отримати субсидії. Ще однією умовою не надання субсидій є заборгованість з оплати послуг, якщо вона перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень).

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!