Очільника патрульної поліції звинувачують у нанесенні трьох синців учаснику АТО


В Івано-Франківсьському міському суді розпочалось судове засідання у справі начальника патрульної поліції Дмитра Міхальця.

Сьогодні до зали суду прийшли не тільки сторони процесу, а й активісти та бійці АТО, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Тож, суддя Попович поцікавився чи в сторін немає відводу судді, прес-секретаря суду, чи прокурора. Ті відповіли, що не має. Опісля прокурор Бурак зачитав обвинувальний акт.

За словами прокурора, у вересні до кабінету начальника патрульної поліції зі скаргою на складений протокол прийшов водій Дмитро Чайковський. Він вимагав скасувати неправильно складений патрульними протокол. У гарячій суперечці Чайковський кинув своє посвідчення учасника АТО на стіл Міхальцю. На це очільник патрульних відкрив двері та попросив Чайковського покинути кабінет. Втім, той відмовився. Тоді Міхалець схопив його за дві руки та вивів з кабінету. Як наслідок, спричинив йому два синці на одній руці та один - на другій. Тож Міхальця обвинувачують у перевищенні службових повноважень та спричиненні легких тілесних ушкоджень.

Міхалець свою вину не визнав, втім погодився свідчити. Тож вже на наступному засіданні суд почне допитувати Міхалеця, опісля свідчитимуть патрульні, що бачили конфлікт.  Далі суд вивчатиме докази та матеріали по справі та допитають потерпілого. Також у суді допитають експерта, що проводив медичне остеження Чайковського.

Наступне судове засідання відбудеться вже 9 лютого.

Детальніше про конфлікт між Дмитром Міхальцем та Іваном Чайковським Бліц-Інфо писав у матеріалі "Старе ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського".

До теми: В міському суді визначають запобіжний захід для головного копа Франківська

Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО

Прокуратура Прикарпаття оголосила підозру начальнику патрульної поліції Івано-Франківська

Дмитро Міхалець впевнений, що немає права здаватись і зраджувати довіру франківців

Справу Міхальця вивчали у Генпрокуратурі

Апеляційний суд залишив Міхальця на посаді

Судове засідання у справі Міхальця буде відкритим