Очільнику одного з облавтодорів повідомили про підозру в розкраданні держкоштів


За інформацією прокуратури, посадовець незаконно заволодів бюджетними коштами в розмірі понад 600 тис грн, виділеними на дорожній ремонт автомобільної дороги Велика Корениха – Кам’янка.

Правоохоронці повідомили керівнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області про підозру в незаконному заволодінні бюджетними коштами на суму понад 600 тис грн. Про це 6 грудня повідомляє прес-служба прокуратури області.

Так, главі автодору Миколаївщини оголосили про підозру через порушення ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння бюджетними коштами).

"У ході розслідування встановлено, що посадовець,  шляхом складання завідомо підроблених офіційних документів та зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 600 тис грн, виділеними на дорожній ремонт автомобільної дороги О151415 (Т-15-18) Велика Корениха – Кам’янка км 0+000 км 21+000", – йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, експерти встановили, що ремонт взагалі не здійснювалось, а складені документи про проведення ремонтних робіт не відповідають дійсності.     

"Внаслідок таких незаконних дій спричинено матеріальні збитки державі на зазначену суму, яка більше ніж в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину і є особливо великим розміром", – заявили в прес-службі.

Розслідування триває .

Зазначимо, що начальником Служби автомобільних доріг у Миколаївській області є Сергій Ткаченко.