Очільники прикарпатських міст і сіл обурені підвищенням цін на вуличне освітлення


Сьогодні, 3 січня в Івано-Франківську відбудуться збори міських, селищних і сільських голів Прикарпаття у зв’язку із значним збільшенням витрат на оплату електроенергії, зокрема на вуличне освітлення та електричний транспорт відповідно до постанови НКРЕКП.

Під час зборів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України обговорили актуальну проблему збільшення витрат на оплату електроенергії, зокрема на вуличне освітлення та електричний транспорт, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук зазначив, що до кінця 2016 року зовнішнє освітлення для населених пунктів юридичні споживачі сплачували зі знижкою – з коефіцієнтом 0,6 тобто 60% від вартості у нічний час. Відповідно до постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг починаючи з січня цього року електроенергія для міського електричного транспорту подорожчає в середньому на 45 %, а для потреб зовнішнього освітлення на 40%.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, збільшення оплати за електроенергію для міського електричного транспорту і зовнішнього освітлення потягне чималі витрати для міст.

«З нами не радилися. Хотілося, щоб вони переглянути своє рішення. Якщо говорити про Івано-Франківськ, то ця постанова обійдеться у приблизно 7,5 мільйонів гривень додаткових витрат. За ці кошти можна було б побудувати плавальний басейн», - зауважив Марцінків.

У підсумку члени РВ АМУ підготували звернення до керівництва держави скасувати постанови та вжити заходів, щоб стабілізувати ціни.

Також прозвучала пропозиція про поїздку до Києва.